2018 Raad van Kinderen gestart!

De Raad van Kinderen op Neptunus (20 leerlingen uit groep 5-8 uit de Makerklas op dinsdagochtend) is gestart. Afgelopen dinsdag was de kick-off, de presentatie door het WNF. Straks, na 9 weken nadenken en van alles uitzoeken, brengt de Raad van Kinderen advies uit op het hoofdkantoor van WNF in Zeist. Dit gaat plaatsvinden in de vorm van een dialoogsessie onder leiding van prinses Laurentien. We hebben hier hele goede ervaring mee opgedaan de afgelopen twee jaar en dit dilemma is wel heel mooi om mee aan de slag te gaan. Kinderen stelden al meteen hele goede vragen en zijn ermee bezig. Ongetwijfeld wordt er thuis bij het eten of op een ander moment ook over gepraat. Super, want deze leerlingen zijn heel goed in staat ons als volwassenen aan het nadenken te zetten. 


WNF schrijft over het dilemma: 

De aarde is een groot wonder. Een magisch samenspel van mensen, dieren en planten. Mensen zijn geen toeschouwer van de natuur maar we zijn onderdeel van natuur. Door ons gedrag, bijvoorbeeld door wat we kopen en eten en door hoe we ons verplaatsen en wonen hebben we invloed op natuur. 

Dit is het dilemma dat WNF aan de Raad van Kinderen voorlegt: 

Welke rol kan WNF spelen om mensen bewust te maken van de invloed van hun gedrag? 

  • Bij dit vraagstuk hebben we de volgende sub-vragen geïdentificeerd: 
  • Wat denk je dat het Wereld Natuur Fonds doet? 
  • Wat is ‘duurzaam’? Wat is de invloed van mensen op de wereld? 
  • Wat is ‘duurzaam gedrag’? 
  • Wat denk je dat WNF nu al doet zodat mensen zich duurzaam gaan gedragen? 
  • Wat gaat goed, wat kan beter, en hoe kan het beter? 
  • Wat kan WNF nog meer doen zodat mensen zich duurzaam gaan gedragen? 
  • Hoe kan WNF ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich duurzaam gaan gedragen? 

Wat hoop je uit de samenwerking met de Raad van Kinderen te halen? 

WNF hoopt uit deze samenwerking creatieve nieuwe denkrichtingen en oplossingen te ontdekken, die we concreet kunnen gaan gebruiken in de activiteiten die we doen.