Makerklas!

De Makerklas gaat weer van start! Tijdens talententijd: series van 3x anderhalf uur (groep 4,5,6) of 4x anderhalf uur (groep 7 en 8). En op dinsdagochtend voor de MBHB leerlingen. Tijd voor eigen projecten, tijd voor maken! Want als je iets maakt dan heb je er ook goed over nagedacht. Je hebt er van alles voor uitgezocht, creatieve oplossingen gevonden en problemen opgelost. Resultaat wordt gepresenteerd in de Makerklas, in je eigen klas of op de website van de Makerklas.


Startbrief om jouw idee verder uit te werken nog voor de Makerklas van start gaat. 
Je bedenkt hoeveel tijd je nodig hebt en wat je nodig hebt aan materiaal en of je dit kunt meenemen van huis. Op school kun je dan meteen aan de slag met je project en kun je gebruik maken van het gereedschap, de 3D printer, de computer, etc in het lokaal. Download de startbrief hieronder. 

Wat wil je maken? Idee? Inspiratie nodig?

Website van de makerklas van de Neptunus. Hier zie je wat er allemaal al gemaakt is in de Makerklas. 

Onder ontwerpen en onderzoeken vind je ideeën om je op weg te helpen. Heb je helemaal zelf iets bedacht om te ontwerpen of te onderzoeken, iets te maken dat werkt? Top! Dan kun je aan het werk met je project.

Programmeren en 3D printen


DIY filmpjes op Youtube


(boek op school aanwezig)Fabklas op de Populier in Den Haag (Voortgezet onderwijs) http://fabklas.nl/
1e Makerklas Neptunus 2016
Tip: neem zelf zoveel mogelijk de spullen mee (hout, karton, speciale onderdelen) die je nodig hebt. Overleg met de leerkracht welke materialen er op school aanwezig zijn.

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Ċ
Weergeven Downloaden
  1984k v. 1 8 sep. 2017 05:03 Rik Kuiper