Water

2006-2007 Project Water - mei, juni 2007

Watch wateronderzoek
Groep 6 en 7/8 doen Watch wateronderzoek. Leerlingen onderzoeken de waterkwaliteit op een meetlocatie op Spyburg, het eerste stukje  IJburg dat ooit als proefeiland werd aangelegd, en in Almere (schoolreis 7/8). Groep 6 doet op vrijdag 22 juni de hele dag wateronderzoek, 's middags wordt de vangst uitgezocht. Er zijn waterrapporten gemaakt via www.watchweb.nl  Hier zijn meetgegevens van verschillende groepjes ingevoerd en vergeleken met andere watermeetlokaties in Nederland. 

     


Droppie Water

De kleuterklassen maken gebruik van het lespakket Droppie Water en website www.droppiewater.nl 
Op deze website is allerlei informatie over water te vinden voor alle klassen.

///
Persbericht
WETHOUDER VAN POELGEEST GEEFT WATERLES OP BASISSCHOOL

IJburg, woensdag 27 juni 2007 - Vanmorgen gaf de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest waterles aan groep zes van de Daltonschool Neptunus in IJburg. Samen met Roelof Kruize, directeur Waternet, toonde Van Poelgeest de leerlingen de andere wereld van water.

Na een uitleg van de watercylcus en vragen uit de klas, ondergingen de leerlingen een waterproeftest. Zonder te weten wat kraanwater of bronwater was, kozen zij het water dat ze beste vonden smaken. Het resultaat was dat ongeveer evenveel leerlingen voor beide soorten water kozen. Kruize: Er is bijna geen verschil. Smaak is iets persoonlijks. Maar als je bedenkt dat een glas kraanwater bijna 1000 keer goedkoper is dan een glasbronwater, dan drink je thuis toch voortaan water uit de kraan!

De waterles was onderdeel van het project Water. ''Het is goed dat er meer aandacht komt op scholen voor water. Water wordt in Nederland vaak als zo vanzelfsprekend ervaren, terwijl dat helemaal niet zo is. Wij moeten er veel voor doen om het zo lekker en zuiver te krijgen'', aldus Van Poelgeest.
///
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Comments