2020 Maker-Maandag-Middag

De Maker-Maandag-Middag gaat op 4 november 2019 weer van start.

Voor wie?

  • Leerlingen (allemaal, maximaal 20 per middag) zijn van harte welkom maar schrijf je twee weken van tevoren in. Alle leerlingen vanaf groep 4 zijn van harte welkom! Op de Makermaandagmiddag maak je iets, zelf bedacht, een eigen idee, een eigen project! Creatieve makers met inventieve oplossingen krijgen hier alle ruimte.
  • Ouders mogen ook mee en zelf maken, onderzoeken n ontwerpen. Hiermee hopen we ook expertise van ouders de school binnen te halen. Ouders die samen met hun kind komen werken in de Makerklas kunnen gewoon aan komen waaien, inschrijven is dan niet nodig.
  • Leerkrachten willen graag samen mooie lessen ontwikkelen en zelf leren. Tijdens de maker-middag maken we hier tijd voor. Er zijn altijd twee leerkrachten met eigen projecten bezig maar die kun je ook vragen om even te helpen.

Inschrijven

Vanaf groep 4 krijgen alle ouders twee weken van tevoren een mailtje met een linkje waarmee leerlingen zich inschrijven via Excel. Zo weet iedereen wie er nog op school is na schooltijd tussen 14.00- 16.00 uur.

Waar?

In de twee WNT lokalen op de 3e verdieping. Vanaf april ook in de daktuin.

Wanneer? Op maandag 14.00-16.00 uur:

4 november 2019

6 januari 2020

3 februari 2020

2 maart 2020

6 april 2020

4 mei 2020

15 juni 2020

Elke eerste maand als de sirene gaat, denkt iedere Maker straks:

'O ja! vanmiddag Maker-Maandag-Middag''.


Achtergrond

Juf Tamara, meester Bertjan en meester Rik zijn in november 2018 naar Den Haag geweest voor bezoek aan De Populier, een school voor voortgezet onderwijs, waar ze de Fabklas! hebben opgezet. In de Fabklas, dat staat voor fabriceren en fabulous, werken leerlingen na schooltijd aan allerlei eigen mooie projecten. Veel tijd dus voor MAKEN en enthousiaste docenten die samen mooie lessen voorbereiden en zelf van alles maken en leren. Wat gaaf! Meer info Fabklas Populier Den Haag via www.fabklas.nl


Meer informatie over de Makerklas en de Maker-Maandag-Middag op Neptunus, de startbrief en van alles dat er door leerlingen gemaakt is in de Makerklas.