2020 EcoTips voor thuis

Gezonde koekjes

Havermoutkoekjes zijn gezonde tussendoortjes want er zit geen suiker in. Het is vervangen door rozijnen, cranberry en appelstroop en daardoor zijn het gezonde energie koekjes geworden.

Ik vind het zelfs heerlijk! Groeten, Taha.

Brams hartige taart

Brams hartige taart is een taart zonder vlees en met groenten die uit de buurt (of uit eigen tuin) komen.


Soms komen tomaten bijvoorbeeld uit Kenia, en worden in Spanje verpakt voordat ze op ons bord terecht komen. Deze tomaten hebben veel (te veel) kilometers afgelegd.


Lokaal geproduceerd voedsel is dus veel beter voor het milieu omdat er minder CO2 geproduceerd wordt. Dit is echt superlekker! Groeten, Bram.

Composthoop

Meester Floris heeft thuis ook een composthoop. Hoe werkt dat? Hoe maak je van GFT afval vanzelf goeie grond?


Op het dak van de Neptunus staan twee composttonnen en een compostbak. Hier wordt tuinafval uit de daktuin en GFT uit de klassen verzameld. In het voorjaar is alle GFT omgezet in grond. De grond wordt weer gebruikt in de daktuin.

Scan voordat je het koopt

Op de fiets naar school

Veel kinderen komen lopend of op de fiets naar school. Super goed voor het milieu natuurlijk. Maar als je verder weg woont pakken veel mensen vaak de auto.

In 2019 werd er door leerlingen van de Neptunus gestaakt voor het klimaat en tegelijkertijd kwam er een snelle fiets op de markt. Meester Rik kocht die fiets, een Stromer ST3, om van huis naar werk te jakkeren. Op school en thuis wordt de accu opgeladen met stroom van zonnepanelen.


Lekker fietsen, geen CO2, niet meer tanken en zo is de fiets is binnen 3-4 jaar terug verdiend. En onderweg kom je van alles tegen.

Regenton?

...