2018 Techniektoernooi

Constructie van Manar, Lola, Maddysyn.

Het Techniektoernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken we aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit. Met behulp van lesmateriaal lopen we stap voor stap door het onderzoek- en ontwerpproces. Het beste team van de klas mag vervolgens de strijd aan gaan tijdens de finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Er zijn acht spannende competities, waarin ieder jaar een ander thema centraal staat.

Uitdaging groep 8: Stijgende stroming.

De uitdaging is om in 1 minuut zo veel mogelijk water in een 40 cm hogere bak te brengen, maar tijdens het toernooi (als je mee doet) komen er stenen in te liggen, je weet niet hoeveel, je mag ze wel verplaatsen maar niet uit de bak halen.

Hoe pakken we dat aan?

Beide groepjes maken een constructie wat niet op batterijen loopt maar met de hand wordt voorgezet. Dat mag zijn dat je met de hand blijft draaien aan een hendel die aan je constructie vast zit of iets totaal anders.

Dit is het ontwerp van Aviva, Merel en Suna:

Maar toen dachten we:

“Hoe gaat dit in de auto passen?”

Dus waren we aan het denken en toen kwamen we op dit idee: dan past het in de auto!Wij vinden het heel leuk dat we hier aan mee mogen doen. Hopelijk mogen wij naar de wedstrijd.