2017 Duurzame voorleesmarathon Dag van de Duurzaamheid

Dat Daltonschool Neptunus de meest duurzame school is van Amsterdam, dat is al bekend. Op dinsdag 10/10 en woensdag 11/10 organiseert Daltonschool Neptunus middenin de Kinderboekenweek een Voorleesmarathon in de Flexbieb op IJburg.

Voorlezen in de Flexbieb

Leerlingen uit groep 4 t/m 8 hebben verhalen geschreven. De drie of vier beste verhalen worden op 10/10 voorgelezen in de Flexbieb op IJburg. Op woensdag 11/10 wordt er ook lekker voorgelezen in de Flexbieb, dan zijn de kleutergroepen en de groepen 3 aan de beurt. Opa's en oma's, pappa's en mamma's, juffen en meesters lezen voor in de onderbouw.

Makers, ontwerpers en onderzoekers vertellen over hun passie

Verhalen van leerlingen afgewisseld met sprekers: makers, ontwerpers en onderzoekers die iets over hun eigen werk vertellen. Dit jaar hebben we zes sprekers voor de volgende onderwerpen:

- smartkidslab; zelf meetinstrumenten maken en meten in de schoolomgeving

- Hoe maak je een app?

- Samen maken we een duurzame school

- Wereldnatuur in Nederland & natuur in de stad

- Onderzoek naar kleine deeltjes (neutrino's)

- Ontwerpen en 3D printen

Het programma sluit goed aan bij ons profiel WNT en leerlingen krijgen zicht op diverse onderwerpen en beroepen in wetenschap, natuur en technologie.

Bekijk https://youtu.be/j2coWyL3vVo voor de Voorleesmarathon 2015. En: www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten/activiteit.php?n=voorleesmarathon&ID=2508 voor veel meer activiteiten.

Download het programma dinsdag 10/10 en woensdag 11/10 2017.