2020 Maaklab onderbouw

Het Maaklab is nooit af

Een Maaklab is nooit af, dat zou ook heel saai zijn. Op dit moment zijn we druk met de communicatie rond het Maaklab (visie, nieuwsbrief, bewegwijzering) zodat het voor nietsvermoedende bezoekers snel duidelijk wordt dat hier iets bijzonders te doen is.

Onder schooltijd wordt het Maaklab gebruikt door de kleutergroepen en groep 3 en tijdens talententijd maken ook andere groepen gebruik van de ruimte. Na schooltijd is het natuurlijk zonde als het leegstaat en verkennen we de mogelijkheden. Zo is het Repaircafé een paar keer per schooljaar in het Maaklab om samen met ouders en kinderen diverse kapotte apparaten te repareren.

Mogelijk is er een klei- keramiekclub op IJburg, een Coderdojo (programmeer club), of iemand die een automatisch planten-watergeef-systeem wil maken met een mico:bit en een lab zoekt? Of een stel volwassenen op zoek naar ruimte om met naaimachine’s en cameo-vinylsnijders kleding met of zonder ledverlichting te maken? Leuk! Laten we contact zoeken en de mogelijkheden voor samenwerking verder verkennen! Neem contact op met: Rik.Kuiper@amosonderwijs.nl

Voor meer info over het Maaklab.