2022 Maker-Middag

5x Maker-middag gaat van start!

Er staat weer een serie Maker-middagen gepland! Vet leuk, want op dinsdag tussen 14.00-16.00 uur heb je alle mogelijkheden om aan een eigen project te werken. En maak je kennis met andere makers.


In onze twee WNT-lokalen en daktuin kun je bijvoorbeeld leren programmeren met Lego Spike prime, de Micro:bit of met Scratch. Je kunt komen knutselen, ontwerpen, iets uitzagen, maquettes bouwen, in de tuin werken of met de vinylplotter leren stickers maken. Om maar een paar dingen te noemen. Want er kan nog veel en veel meer. Bedenk maar iets! Wat zou jij graag willen maken?


Onder één dak gaan experts en beginners van alle leeftijden aan de slag, leren van fouten en successen vieren:


  • Leerlingen vanaf groep 5 zijn van harte welkom! Schrijf je van tevoren in (maximaal 20 per middag, zie inschrijflink onderaan). Op de Maker-middag maak je iets, zelf bedacht, een eigen idee of project! Je kunt je ook samen met een klasgenootje, vader of moeder inschrijven zodat je samen aan iets kunt werken.

  • Ouders mogen weer de school in. Op de Maker-middagen zijn zij met hun eigen kind aan het ontwerpen en maken. Ouders die kunnen helpen in de daktuin zijn ook van harte welkom. We hopen zo expertise van ouders de school binnen te halen. Ouders kunnen op dinsdagmiddagen gewoon aan komen waaien, inschrijven voor ouders is niet nodig. Op andere dagen graag even in overleg met rik.kuiper@amosonderwijs.nl

  • Leerkrachten leren zelf ook ;) Tijdens de maker-middag maken we hier zelf dus ook tijd voor. Je kunt aan iedereen vragen om jou even ergens mee te helpen.

Overleg van de leerlingenraad valt op dezelfde middagen en grote kans dat er ook een wisselwerking ontstaat met de leerlingenraad. In overleg kan er in de daktuin worden gewerkt. Er zijn altijd twee leerkrachten aanwezig. Meester Floris (leerlingenraad) en meester Rik (maker-middag) zijn aanspreekpunt.


Dus of je nu een knutselaar, kunstenaar, houtbewerker, ingenieur, handwerker, wetenschapper, leerling, leraar, ondernemer, dromer of denker bent. We helpen elkaar, leren nieuwe vaardigheden van collega-makers en door inspirerende hands-on makers ervaringen.


Wanneer? Vanaf maart 2022, 1x per maand op dinsdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur:

8 maart '22 (ook in de daktuin)

5 april '22

17 mei '22 (ook in de daktuin)

14 juni'22

12 juli '22 (ook in de daktuin)


Waar?

Op de 3e verdieping in de twee WNT lokalen en vanaf maart ook in de daktuin (als er ook een volwassene kan meehelpen in de tuin).


Voorbereiding?

Wat wordt er gemaakt in de Makerklas en op de Maker-Dinsdag-Middag? Hier vindt je ook een filmpje ter inspiratie en een startbrief om je idee verder uit te werken.

Inschrijven voor de Maker-middag: ja graag!

Leerlingen vanaf groep 5 kunnen zich via onderstaande link inschrijven. Zo weet iedereen wie er nog op school is tussen 14.00- 16.00 uur. Aan het begin van de middag is er een limonade-moment en inventariseren we wie wat gaat doen en wie waar hulp bij nodig heeft.


Inschrijven hieronder (klik op het excel-overzicht).

Maker-maandag-middag inschrijven dinsdagmiddag 14-16 uur 2020.xlsx
Vives 170 Wat maak je me nou - Rik Kuiper - Carla Desain.pdf

Achtergrond

Juf Tamara, meester Bertjan en meester Rik zijn in 2018 naar Den Haag geweest voor bezoek aan De Populier, een VO-school met een Fabklas! Fabklas staat voor fabriceren en fabulous!


Ook hier werken leerlingen na schooltijd aan allerlei eigen mooie projecten. Veel tijd dus voor MAKEN en enthousiaste docenten die samen mooie lessen voorbereiden en zelf van alles maken en leren. Wat gaaf!


Meer info via www.fabklas.nl